Stand van zaken

Sinds de laatste nieuwsbrief blijken we in een bijzondere tijd te leven. Door Corona staat het leven op zijn kop. Nu gedenken we de slachtoffers, de inzet van mensen werkzaam in de zorg en andere kanjers. Ondertussen start de nieuwe 1,5 meter-maatschappij langzaam op.

Wij houden koers om, tussen de bedrijven door, ons steentje bij te dragen aan zelfstandige en schone wind energie. Er was de laatste maanden veel extra regelwerk; de workshops met de gemeente voor optimale scenario’s zijn komen te vervallen, en we schakelden over naar beeldbellen.

Door vermindering van het subsidieregime voor windenergie zoeken we hoe we de scenario’s voor de twee molens kunnen verbeteren. We wachten nog op de uitslag van vleermuizenonderzoek. Daarnaast worden momenteel veiligheidsaspecten onderzocht op de twee voorgenomen turbinelocaties. Dit gebeurt samen met het Waterschap Vallei en Eem, eigenaar van de waterzuivering waar de ene molen gepland staat, en met de gemeente.

In aansluiting op een toezegging van B&W dat we een stuk grond van de gemeente aan de rand van de Isselt mogen gebruiken is er een goed gesprek met wethouder Janssen (Duurzaamheid en Ruimte) geweest en kregen we verdere helderheid over het te gebruiken stuk grond voor de andere molen. Er ligt nog een logistieke puzzel om een optimale combinatie te vinden van windturbine bouw, onderhoud en de toekomstige terrein functie. De rest van het terrein is namelijk voor ander gebruik bestemd.

Het goede nieuws na onze oproep van februari is dat Geert en Fedde ons team kwamen versterken. Geert pakt de financiën op en Fedde is een all-round werkgroep lid. Beiden zijn ze erg betrokken en gericht op het samen zaken duurzaam realiseren. Mocht je zin hebben in een uitdaging? Er is genoeg te doen nog, versterking blijft welkom.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *