Ambitie

Vanuit de vereniging Duurzaam Soesterkwartier is het initiatief ontstaan een eigen wijkwindturbine te ontwikkelen en te realiseren. Zelf werken aan duurzaamheid, in onze eigen wijk, samen met de inwoners in het Soesterkwartier. De vereniging zet zich in voor energiebesparing, duurzame energie en duurzaam bouwen.

De windwerkgroep Soesterwijk Wiek heeft de ambitie om 5 MW windenergie op te wekken ten behoeve van 2.000 woningen en bedrijven in het Soesterkwartier. In de wijk staan 4.500 woningen en er wonen ruim 10.000 mensen.

• Een wijkwindmolen van en voor de wijk op industrieterrein de Isselt.

• Burgerinitiatief: 7 enthousiaste wijk-bewoners die sinds 2012 actief zijn in het realiseren van een eigen wijkwindmolen, de windwerkgroep is nog onderdeel van Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. Binnenkort gaan we ons verpoppen naar de Burgerwindcoöperatie de SoesterwijkWiek.

• We worden gesteund door 40 wijkbewoners/Amersfoorters die een windaandeel hebben gereserveerd.

• Maximaal drie windturbines van 5 MegaWatt. Iedere turbine kan 2.000 huishoudens voorzien van duurzaam opgewekte elektriciteit. In de wijk staan 5000 woningen.

• Turbines met een ashoogte van 80 – 95 meter (dit is lager dan de Lieve Vrouwentoren) en wieken van 45 a 60 meter (hoogte van de zendmast bij het Arnhemseweg – Lockhorsterweg is 130 m).

• Wijkbewoners hebben de mogelijkheid te investeren in de molen en krijgen hiervoor duurzaam opgewekte stroom of een jaarlijks vast te stellen rendement. Rendementen van de molen vloeien tevens terug naar duurzame initiatieven in de wijk.

• Doe mee, denk mee en profiteer mee met de SoesterwijkWiek!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *