Rondetafelgesprek plaatsen van windmolens bij rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI)

Wij roep u op, namens de windwerkgroep van Duurzaam Soesterkwartier; de SoesterwijkWiek.

Nu staan we aan het begin van de ontwikkelfase van maximaal drie windturbines op industrieterrein de Isselt. Met een as-hoogte van ongeveer 80-95meter en een wieken van 40 tot 61 meter. Tip hoogte van ongeveer 120 – 130 meter. Molens door en voor de wijk. Direct omwonenden en buurtbewoners, hebben financieel voordeel bij bijvoorbeeld goedkope energie en/of windaandelen. Opbrengsten uit de molens vloeien terug in de wijk. Denk aan instant houden en verbeteren van buurthuizen, speeltuinen, kinderopvang, isoleren woningen, plaatsen zonnepanelen, stroom voor sportverenigingen. We denken een gebalanceerd plan te hebben voor wijk en stad.

De gemeenteraad is nog verdeeld over het wind energie binnen de gemeente grenzen van Amersfoort. Op dit moment is GroenLinks en D66 zien het op zich wel zitten en zijn voorstanders, CDA vindt het een goed initiatief, maar maakt zich zorgen over het aspect flora en fauna, hebben de dieren er geen last van. De SP is een warm voorstander van windenergie. De ChristenUnie biedt steun aan ontwikkeling van windmolens. VVD maakt zich zorgen over het geluid en horizonvervuiling. De PvdA wil het burgerinitiatief steunen als de bewoners van Amersfoort voldoende draagvlak tonen voor dit plan. Laten we met zijn allen het algemeen belang van een gezamenlijke duurzame toekomst niet vergeten. Laten we er voor zorgen dat de we raad kiest voor eigen en zelfstandige windenergie voor het Soesterkwartier.

Zie ook het NMU filmpje van Excursie Windpark Kloosterlanden Deventer.

 

Doe mee, laat je zien en verhef je stem !

  • Stuur deze oproep door via twitter, facebook of andere media.
  • Kom dinsdag naar de raadsvergadering in het stadhuis; je krijgt een windmolentje uitgereikt zodat op de tribune duidelijk zichtbaar is dat jij voor Windenergie bent.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *