Een stap vooruit, een nieuwe fase

Beste vrienden van de Soesterwijkwiek,

We hebben groen licht gekregen om de eerste benodigde stap voor een of meer wijkwindmolens te zetten!

 

Nu vooruit

Met een nipte meerderheid stemde de gemeenteraad in met het voorstel van het college om medewerking te verlenen aan de benodigde planologische procedure voor ons windinitiatief. We kunnen nu dus vooruit met ons plan voor windmolens op en nabij de waterzuivering op de Isselt. Het is de eerste stap in een uitgebreid traject. Een traject dat nodig is om uiteindelijk een omgevingsvergunning te kunnen krijgen, de voorwaarde om te mogen bouwen.

Partner

We zijn heel blij met deze stap! En we zijn ook blij dat het waterschap (van de waterzuivering) aan de gemeente officieel heeft laten weten dat ze onze partner zijn in dit traject.

Participatie

We gaan nu constructief in gesprek met geïnteresseerden en direct omwonenden. We willen belangstellenden de mogelijkheid geven om financieel deel te nemen aan het project en/of om mee te denken in het project. Zo zal bijvoorbeeld besloten moeten worden waar de energie heen gaat en wat er gebeurt met winsten, hoe die de wijk ten goede kunnen komen.

Zo lieten we de gemeenteraad merken dat windplannen in Amersfoort worden gesteund

Aan het werk

Op dit moment wordt gewerkt aan het businessplan. We hebben onderzoek gedaan over geschikte rechtsvormen, en denken aan oprichting van een coöperatie. We onderzoeken momenteel wat er nodig is om ons plan te onderbouwen om een omgevingsvergunning te kijgen:  dat gaat van risicozonering, geluidseffecten en slagschaduw (en de mogelijkheden tot reductie hiervan) tot aan onderzoek naar vogeltrek en vleermuizen. Daarnaast gaan de gesprekken verder met het waterschap en de gemeente.

Groeien

Nu het werk toeneemt is onze werkgroep ook aan het groeien. Het vaste groepje van vijf is al gegroeid naar zeven leden. Met vele relevante expertises in huis blijft het belangrijkste ingrediënt enthousiasme en hart voor deze zaak. In deze cruciale fase met meer vrijwillig werk, willen we doorgroeien naar een club van tien actieve mensen. Laat ons weten als je het interessant vindt en misschien meer wilt weten? Het zou fijn zijn als er iemand met financiële achtergrond aanklopt. Als je aan iemand moet denken, stuur je dit mailtje dan door of laat je ons weten wie we kunnen polsen?

We horen graag van jullie!

Hartelijke groet,

Dirk Kramer, Jan Wink, Wim Bomhof, Wim Robbertsen,
Roanne Woldendorp, Zita van Aggelen en Maiken Larsen

1 antwoord
  1. Joos
    Joos zegt:

    Goed initiatief! Alleen vraag ik me af of de locatie niet te dicht bij de hoogspanningslijn komt. Zie het handboek risicozonering windturbines. Daar moet in overleg met TenneT onderzoek naar gedaan worden

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *