We zijn winnaar beste lokale energie-initiatief van de provincie!

We mogen onszelf het beste lokale energie-initiatief van de provincie Utrecht noemen. Op 20 april kregen we digitaal de prijs van de Natuur- en Milieufederatie en U-thuis toegekend, tijdens hun voorjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers van duurzame energieinitiatieven. NMU wist dat we na lange tijd nu op een drempel staan en ze vonden dat we wel wat wind mee kunnen gebruiken. Blij en verrast waren we!

We staan inderdaad op een drempel: de locaties voor twee windmolens op de Isselt zijn helder; er is medewerking van de huidige grondeigenaren (de rioolwaterzuivering en de gemeente) en van de gemeente. Er is nog steeds veel te doen, we spreken momenteel met de gemeente en waterschap over de grond en aanpak, het participatie proces loopt en hierna volgt nog veel, mogelijk ook nog procedures.

De waarnemende wethouder voor duurzaamheid, Fatma Koşer Kaya, feliciteerde ons via een videootje.

“Wat mij betreft ongelooflijk terecht dat jullie deze prijs krijgen. Jullie zijn 10 jaar lang bezig met de ontwikkeling van plannen om energie duurzaam op te wekken. Jullie zijn er nog niet, maar als het lukt zijn jullie het eerste bewonerscollectief in de regio die windmolens realiseren, windmolens die 100% eigendom worden van bewoners. Jullie hebben de afgelopen jaren heel veel gedaan om draagvlak hiervoor te krijgen. Een mooi voorbeeld van bottom-up beweging. Veel succes met jullie vervolg-stappen.”

Gesteund door de prijs gaan we door. Ons plan samengevat: lokaal eigendom van twee windmolens op de Isselt: windmolens die passen bij de locatie en de omgeving. Niet in het buitengebied maar op het industrieterrein en niet voor de hoofdprijs gaan qua lengte. Wil je ook ons plan steunen: je bent welkom als tientjeslid èn als potentiële Molenaar.

1 antwoord
 1. pieter tolboom
  pieter tolboom zegt:

  Gefeliciteerd met de prijs. Hopelijk geeft dit inderdaad de extra meewind die jullie nodig hebben om het project gerealiseerd te krijgen.
  Wat mij zeer aanspreekt is dat jullie twee molens willen die `passen bij de locatie en de omgeving`.
  Maar hoe ziet dat er uit “passen bij de locatie en de omgeving” als je molens hebt die dicht bij de Eem staan met aan de overkant van de Eem een prachtig weidegebied (Hooglandse polder).
  En ik hoorde van plannen om in de Hooglandse polder tot 250 meter hoge molens te plaatsen ongeveer op de plaats tegenover waar jullie de molens gepland hebben. Heeft jullie plan een link met de molens in de polder?
  Succes, Pieter

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *